Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina tre

Dom är mina tre

Den minsta, blott tre månader nu
Hon skriker och skiter
Sover och äter
En liten tuffing som just upptäckt sina händer

När hon kom vändes min värd lite mer på sida
Visste inte hur vi skulle orka detta igen
När jag fick henne i mina armar första gången insåg jag dock

För henne klarar jag allt

Den mellersta är sju år nu
En speedkula som alltid har nära till skratt
Hon får mitt hår att gråna, hon gör mig tokig
Hon får mig alltid att skratta, med sin värme och fnitter

Hon älskar att klättra, cykla har ingen självbevarelsedrift
Hon gör mig tokig, hon utmanar mig
Men när hon säger
”Till pappa finns det alltid kramar”
Ler hela jag

För henne klarar jag allt

Min äldsta, snart fjorton år
Hon fanns redan där, när jag och tjejen blev ett par
Hon är inte min på papper, eller kanske inte ens blod om man så vill
Men min dotter är hon lika fullt

Hon kan provocera mig
Få mig att skratta högt
Är minst lika dryg och sarkastisk som jag
Hon har ett vasst intellekt och kass musiksmak

För henne klarar jag allt


Det är mina döttrar, alla tre
Dessa tjejer gör mig tokig
Gör mig lugn
Dom gör mig förbannad och lycklig på samma gång

För dessa tre, kommer jag alltid göra allt




Fri vers av byggpoeten
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-02 23:59



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
att acceptera en annans barn som lika det är stort! Grattis den var riktigt fin
2019-10-14
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten