Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
små klunkar och minnen från en törstig hals en skål för fjällets dryck och skogens


jag dricker dagligen, jag måste

Jag dricker dagligen, jag måste.......små klunkar och minnen

 

Många sorters flöden når min hals, min kropp

svart kaffe i rosenbalja lagom tidigt  varje dag

en vana genom livet, med små förströdda bett i mackan

 

vitt te med jasminblommor i glasmuggen,

honungssked och en bra bok en regnig dag

 

grönt te med apelsinskal ur stora ölglasen,

en söndagskväll när livet vänder från helg till söcken

 

ljusa ölsorterna som passar till sushin

och mustiga dito till shepherds paj på  vintern  i london

 

coca colan som var det första man fick behålla

efter magsjuka

smakade av tröst och tillförsikt

att nu har det vänt, att känna kraften återvända

roliga läskmixar med lingon och pommac från rikskupongernas tid

dom var kanske godast, nu dricker vi rosevin eller hur?

men också retsinavin nån gång med mycket is, som doftar och smakar av medelhav bouzukispel och sol


Så sent i livet jag fick bjuda pappa på perle rose till räkmackan,
och att han medgav att det smakade så gott

Men lite tokigt har man druckit med,
en gång  i Disneyland Paris, direkt ur en fontän

och en gång i en kyrka ur ett vigvattenkar när ingen såg
för den törstige har nöden ingen lag,
Det var en ren hundimpuls och vad vi skrattade länge åt det

Ja vad man än har i glaset, så är det vattnet som är den mest verksamma substansen
vare sig du dricker finaste vin eller tar en alvedon.

En skål för vattnet och en skål för skålen

 

 




Övriga genrer av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-20 22:18



Bookmark and Share


    Lars Svedin VIP
Har du druckit kaffe med pellajökksare i?
2014-04-27

    ej medlem längre
CHEERS BABY!
2014-04-21

    ej medlem längre
vigvatten ... :-)
2014-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP