Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Existens




Man måste se
hela människan

även fast det kan

vara svårt

allt annat

betyder inget

om man missar
halva delen

- kanske var det
den delen som
han förlorade
på vägen hem

och du hjälpte
han att hitta
rätt - genom att erkänna

- hela hans existens


Valet mellan att gå
till höger eller vänster
rakt framåt - att i ångesten
stå stilla och observera
det tysta rummet med
sina tjocka väggar

skriket som för längesedan
har tystnat - huset som
står tomt - fast är fylld
till randen med känslor
från en människas existens
...

sporen är dammiga
och rösten låg

skritten är många
och resan lång

en gång var han
liten - och sin
egen person

nu är han vuxen
och ibland vilsen

tappad bort halva
sig - letat under
åren som gått
efter nåt - et litet
bevis - på att han
behövs - att det finns
nån - som behöver
et fragment av hans
existens - nån som
tycker om att gå
hand i hand längs
gatorna - nån

som ser

- hela hans existens




Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina.K
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-20 23:20



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Bra skrivet. Detta är något mycket viktigt.
2014-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K