Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnet av den röda bron

 

 

Långt bort hörs larmet

men avståndet minskar.

Här i skuggan av berget 

är det ännu tyst och lugnt.

 

Ett flygplan förmörkar 

för en stund solen.

Sedan ett vinande ljud

ett öronbedövande dån

från en exploderande ljud.

 

Ett liv till spillo 

som aldrig återser

den röda bron.

 

Bombens ljud 

ljuder än efter seklers tid.

Minnet från kriget 1942

plågar än.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-25 12:30



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Tiden bör aldrig radera
2014-04-30

  anits VIP
Berörande och starkt skrivet, mycket
tänkvärt.
2014-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande text...
2014-04-25

  Linda CH VIP
Fint skrivet om minnen som plågar.
2014-04-25

  Angel of love
Otäck läsning, berörande!
2014-04-25

  walborg
Bra text
2014-04-25

    ej medlem längre
Usch så ruskigt det är med krig!
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP