Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sate

Den gudomliga sate lever i mig, den dansar, skriker och sjunger
Den eggar och driver, om allt vill ha mer, öppnar och stänger, gråter och ler
Den visar och döljer, allt vad jag vill
Den öppnar en dörr och stänger den till

Den visar mig drömmen med tvetydigt drag, vägen döljs, stigen är vag
Den viskar till mig att följa med, när jag tvekar i tanken att följa dennes led
Den är jag är är där jag är, den stänger för framtiden och öppnar tillbaks

Jag trampar och snurrar och vet inte var, följa framåt eller stanna som slav?
Jag är ingen annan en den gudomliga sate, en dans, ett skratt har visat det väl




Fri vers av byggpoeten
Läst 99 gånger
Publicerad 2014-04-27 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten