Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stengäss




stenarna

de
tunga


en gång klättrade uppför bergsrygg
stigarna lagda
i sjuende
blad



tolv kvinnor bar lågor i händer
den trettonde andas
mod



stenarna nådde
utsikten
sattes
i ringen av

skogsstjärnor
vita



lotusar
burna
av

hon vilken vandrar i vinden



stenarna
de
tunga

har vilat längre än barken minns


och vad gör det
vad gör det

ler
minnesbärare




sakta har gässen
vaggat
närmre
kanten



i varje sten finns ett ansikte
en rispa
där de
nekat
sig

liv



nu
rullar stenarna utför

lätta
lätta

lättade flyger gässen


cirkeln är



helad


hon vilken vandrar i vinden
susar

kärnorna spirar
körsbärsträden blommar nu

kyssta av fjärilsljus




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 142 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-29 18:59



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så fantastiskt fint...
2014-05-01

  Lars Hedlin
Mycket vackert framfört!
2014-04-30

  aol
bara så vackert skaldat vännen,
2014-04-29

  Ljusletaren
Kyssta av fjärilsljus ... du ordar alltid så vackert och även denna gång/kram
2014-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser