Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som om de nyktra fjantarna aldrig varit unga


Som den enda lugna bland nervösa dårar

Fyrverkerier skjuter sönder Svedmyras himlatak
min dator sjunger låtar från youtube
jag som den enda lugna bland nervösa dårar
fastän min själ dränks i ångestens skrikande skuggor
landar jag oftast på mjuk mark utan vässade spikar
soffan låter min kropp glida in i mys
mörkrets hungriga mun slukar snart alla vårens ljus
förutom gatlyktorna som tillsammans med lägenhetsfönster
överlevde den sena kvällens ljuskannibalism
berusade ungdomar skrattade sig igenom valborgsnatten
låt dem skratta så länge munnen kan le
låt dem skratta så länge ögonen kan glittra liv
för de nyktra
var de unga och dumma idioter utan framtid
som om de nyktra fjantarna aldrig varit unga
fast stundens lyckligaste vinnare var de unga
fyrverkerier exploderar och folk vet inget om livet




Fri vers av dittöde
Läst 336 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-01 01:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dittöde