Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltid systemfel oavsett politisk ledning. Ingen vill lyssna på den fattiges rop!


Himmelens dotter


Man skall vara till nytta
gynna produktionen
göra rätt för sig.

Effektiv
rationell
lätt att handskas med bör en resursenhet vara
om man är förståndig.

Gynnsam för stabiliteten
strukturen
och mönstret
för det multinationella
det nationella
och för landet.

Jag som inget fattade som föddes fri att leva på jorden
himmelens dotter,
ett flickebarn rustad med skratt och sång
obefläckad, ren
solstrålar i håret.
det röda blodet forsande på läpparna.

Aja, baja, inte leva
det är inte bra för stabiliteten
inte för strukturen
inte för det nationella
inte för det multinationella
inte för landet.

Jag som inget fattade
som föddes fri att leva på jorden
blev tillrättavisad av de förnuftiga
för förståndets skull,
rutinerna,
mönstren och för det rätta.

Jag som inget fattade som föddes fri att leva på jorden
tvingades att i produktionens unkna salar
med bleka läppar andas in begagnat luft
solstrålarna stulna från håret
skrattet och sången glömda.

Himmelens dotter, ett flickebarn
fången i marknadens vassa klor övervakad av
det multinationella
det nationella
och landet.




Fri vers av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-05-01 14:47



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ni himmlens döttrar bör fullkomligt befrias från alla dessa ok, bör få leva fritt, göra fritt, agera fritt
2015-01-16

  anits VIP
Mycket bra skrivet om hur det är i dagens samhälle.
2014-05-02

  Lars Hedlin
Bra skapat med känsla och inlevelse!
2014-05-02

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket bra beskrivning på hur det faktiskt ofta är...stor applåd!!!
2014-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text.
2014-05-01

  Marja-Liisa Koski VIP
Tack, Larz!
2014-05-01

  Larz Gustafsson VIP
När människan reduceras till en resursenhet och en kugge i ett maskineri hamnar vi en ogudaktig människosyn, precis som vi gör då människan reduceras till en kollektiv flockvarelse eller ett djur.
2014-05-01

  louisegirl
Så fint och bra skaldat!
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP