Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Whisky och öl

Tar whisky och öl fram sanningen i mig?
Står jag på samma ställe utan denne malt?
Är jag som jag är, i min skam utan dessa?

Jag tar en whisky och känner mig lugn
Känner hur ölen långsamt sänder mig lycka

Är detta sant eller egentligen en lögn?

Skulle inte säga att jag är alkoholist, dricker så sällan, lovar det är sant
Malten hjälper mig på vägen till ingenstans

Ger mig malten det jag saknar?
Är det svaret på mitt välbehag?
Borde jag skämmas för min kärlek till dessa?

Oban och Falcon, ni värmer mig, släcker min törst och får mig att le




Fri vers av byggpoeten
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-03 00:30



Bookmark and Share


  Omjagfickbestämma
Det är nog inget att skämmas över. Det är väl det som ingår i den svenska kulturen och följer man inte strömmen får man vara skamsen. Men å andra sidan är överdrift inte heller en bra grej :)
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten