Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan inte göra något?

Med en knick så bryts en kvist, en liten, en skör, kan inte göra något?
Ingen kan av detta lida

Med en knäck så bryts en gren, en lite större, en lite starkare, kan inte göra något?
Det växer snart ut en ny

Med ett brak bryts en stam, en stor, en stark, kan inte göra något?
Ingen märker nog något

Med ett muller skövlas en skog, en tät, en frisk, kan inte göra något?
Ingen kommer sakna den

Med en viskning slocknar ett liv, ett litet ett, ett friskt ett, detta gör nu allt
Med sin sista kraft sträcker den sig efter en liten kvist att hålla kvar vid




Fri vers av byggpoeten
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-03 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten