Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På den himmelska tapeten

Jag ser... sent om natten
med blick
mot stjärnornas valv
och simmande planeter
... ett hav utan vatten.

Ja där uppe
på den himmelska tapeten
dansar kringlor och kometer
en å annan nebulosa
yr där kring
på sin kosa.

Där uppe blåser en vind
av ljusår, svarta hål... en brusande eter
som för dem
bort eller hem.
Gudar,änglar,profeter
många har fått namn
som seglar där uppe
i evigheten.

På tidens axel
rider nuets ovissa resa
bort i okända mörker
utan att åter kunna vända
för på den himmelska tapeten
fortsätter dansen
med kringlor och kometer.



Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-04 01:21



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
T apet i tid
I rymd i etern
D en metern
* inte lätt att
* få till. Men Du
* skrev! Den blev!
* Det går om man
* vill något få till!
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP