Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänkande sten

Stilla ligger jag, myllan känns krypande under min nacke
Denna min plats är, där ligger jag
Mossan över min panna börjar spridas neråt, ner över mitt ansikte
Snart grön jag är

Myror, insekter och andra djur, på mig de lever, vandrar dom omkring
Ligger här i ingenting, dag som natt, sommar som vinter

Alla förbi mig går, ser mig, tänker inte på de
Men vad rör de mig?
Ligger här försjunken i mina egna tankar, i mina egna drömmar
Vintern kommer komma med sina vita flingor
Ligger då kvar här under en skrud så vit, ligger här och tänker




Fri vers av byggpoeten
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-05 21:01



Bookmark and Share


  Marianne Räf
En tänkande sten..
Trovärdigt beskrivet!
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten