Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag springer

Jag springer
Under lamporna där paddor slåss och parar sig
Någon kommer på cykel
En kille med rastalockar
Och våra ögon möts
Vilket man vet fast inte kan se

Det luktar eld
Det brinner kanske i berget
Fast det är ingen vulkan
Det är svart
Men längs ned är himlen neonblå
Som om det vore över
Men det blir bara mörkare
Om något svart kan bli mörkare

Fullmånen följer mig i vattnet som en strålkastare
Ensam löpare
Allt ljus på mig
Tofsen hänger löst i sin hästsvans
Håret slänger
Svetten strömmar längs ryggraden
Mina knän värker
Mina fotsulor värker
Brösten dunsar under tröjan
Men jag har mer kraft att ge
Mer kraft att ge

Jag är ovanligt fri
För att vara människa




Fri vers (Fri form) av sifaka
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-06 00:04



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
en härlig anda i denna här
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

sifaka