Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spoken word.


Den blå tandborsten



Det är natt och jag
känner att
det börjar
bli dags att
gå och lägga
sig fast jag -

- sitter ännu
här - vid mitt
lilla skrivbord
och skriver om
dagen som varit
- och det var en
fin dag - solig och
varm - fast sen kom
regnet

- Det kommer att regna
hela veckan - sa grannen
och jag tänkte att det var som
sjutton....

- fast regnet är ju egentligen
ganska fint - man kan om
man vill sitta inomhus utan
en gnutta dåligt samvete
och skriva - precis som jag gör
nu ...


Jag har börjat måla igen också
- det känns skönt

att måla är terapi
- färger - det är guld

att säga så mycket
utan ord - att vara
så tyst - fast ändå
så färgrik ...


Jag saknar
...

saknar mitt folk

- var är ni?

Kreativa människor
sitter ni - precis som jag
i ärat vardags rum och
undrar var finns dom människor
som är som ni? Kreativa och redo
för att sätta ut era visioner i livet?


Jag trivs i mitt eget sällskap
- alltid gjort det - fast ibland....
vore det kul att samarbeta
- att skapa något tillsammans

kanske är det en gemenskap
med andra kreativa som jag
saknar - att få vara en del
av - att få arbeta tillsammans
om nåt - där man är olika - fast
lika ändå?

- kanske jag ibland blir trött
på mitt eget ansikte som ser
tillbaka på mig i spegeln varje
morgon, när jag står och borstar
tänderna?

Min tandborste är blå
- inget speciellt märke
fast den funkar

mitt ansikte är osminkat
- det funkar


- Just nu känner jag
mest gemenskap
med min blåa tandborste
...

det funkar - just nu

- fast jag hoppas att
det finns någon där
ute - som jag kanske
kommer att träffa
under vår blåa himmel
som är lika kreativ och
halvgalen - fast på ett bra
sätt - like poetisk och tidvis
drömmande - fast lite mera
rutinerad kanske - men ändå
ödmjuk - och nyfiken
- som jag

- för utan nyfikenhet
så vore livet tråkigt


Jag har börjat måla igen också
- det känns skönt

att måla är terapi
- färger - det är guld


Nu regnar det ännu mera
- små droppar från himmelen
som faller ner på marken och
släcker jordens törst - jag tar
min tandborste och borstar
mina tänder - sen går jag tillbaka
till rummet där min säng står
...


natten vaggar mig lugnt
in i sömnen


medans regnet fortsätter


- att släcka jordens törst





Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina.K
Läst 268 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-06 02:03



Bookmark and Share


  Hans Christian


att måla är terapi
- färger - det är guld

Blir alltid på gott humör. Hoppas du möter den rätte.
2014-05-06

    Anna Ahlborg
Underbar text! Så vardaglig och nära, men ändå med en längtan som kommer långt bortifrån... Bra skriven!
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K