Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älskar verkligen det djupa samtalet.


Dr Brandülw

Hoppade in
som samtalsterapeut
igår
och det gick väl
sådär.

En god vän
till mig
är psykolog
eller vänta lite
vi blev liksom
vänner
efter
att jag varit
hans klient
i nästan 4 år
och blivit
typ 120.000 SEK
fattigare
på samtal
med honom
men ändå. 

Ja, hur eller hur
så har han
öppnat en ny filial
på Jerkholmen 
och bad mig
därför ta 2 enkla samtal
som han uttryckte det
för att hans kollega
var på ett seminarium
om genusforskning
i London.
 
"Du har ju redan baskunskapen för dessa samtal." 
sa han
så det var självklart
att jag skulle
ställa upp 
r en vän
i nöd.

Båda mina samtal
var med män
som inte nådde fram
till kvinnor
de sa sig älska
djupt
så jag satt där
tillbakalutad
i en fet skinnfåtölj
med ett block
och låtsades lyssna
antecknade
någon krumelur
tillsammans
med lite hmmmanden
då och då
för att visa
någon form
av intresse
samtidigt som jag
njöt av utsikten
över Amundön.

När båda
samtalen
närmade sig
sina slut sa jag
något i stil med:
-Varför så intresserad av nån annan?
Det är oändligt tröttsamt att lyssna på när du pratar om hur bra någon annan är, du har ju dig själv att tänka på. Skit i andra så ska du se att du inte behöver komma hit mer och kan göra roligare saker för pengarna istället.

Senare på kvällen fick jag ett sms.

"Imorgon 09.00, hos MIG. Okej."

Det var från min vän
psykologen alltså
han ville visst
ha ett samtal

med mig.




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-06 10:25



Bookmark and Share


  Annika Persson
Vad bra du är, bra sagt! Det gillas.
Hoppas att den där andra avlägsnar sig så att jag kan tänka på mig själv
igen, men det är nå't speciellt, vet inte vad, ä jag skiter i henne, helt rätt.


2014-05-07

  Nina.H
Haha.. ja det var svar på tal.. och sant! Roligt att läsa och begrunda! :)
2014-05-07

  Songbird VIP
Hahaha...ja förlåt mitt skratt men detta var fasiken humor i min värld. Jag lade just ut en " att tänka utanför boxen variant" mm...lite så.. tänker jag då. Verkligheten är hård mot de som mjukhårda. Livet är inte enkelt alla gånger. Samtal är mycket givande, likaså humor! Tja..de säger att skratt förlänger..! Alla är vi ämnade för något! Tack för läsning! :)
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP