Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vardagspoetisk text om att försöka fly ifrån sig själv.


Vilse

Någonstans är vi för evigt sammanflätade

fast du valde att rymma ifrån en utstakad väg
för en äventyrslusta som var starkare än du.

men en förutsägbar vardag är också ett äventyr
och den högljuddaste gesten kanske ekar tommast

när varje berg är bestiget, varje djungel utforskad
när myggen tömt dig på sista gnuttan nyfikenhet
och du tröttnat på att fly dig själv

då väntar jag här tålmodigt med balsam och kyssar

Jag ska lyssna till varje ord och häpna över magin
men tänka att vår vardag också är ett äventyr
och att den tystaste gesten kanske lät högst




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mia-Karin Larsson
Läst 379 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2014-05-07 20:28



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Mycket fint skrivet!
2014-06-07

  MiddnattsBlosset
Mycket pricksäker tematik! Kampen om vardagens tristess kontra äventyrslust är nått som ständigt är relaterbart.

*min första utdelade applåd*
2014-05-24

    Dan Myrbeck
Bra!
Välkommen till
poeter.se!
2014-05-15

  Björn Björkegren/Blue Bear
Fin!
2014-05-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra. Tycker om.
2014-05-07

  Lehva VIP
Den berör...och är full av visdom:-)
2014-05-07

  Daniela I
Vilken härlig dikt :)
2014-05-07

  byggpoeten
Bra skrivet:)
2014-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Mia-Karin Larsson