Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om allvarlig psykisk ohälsa hos en ung människa


Hjärnkemi

kemisk obalans
i signalöverföringen

den vita rockens
maktlöshet

den vita burkens
dåsighet

kanske går det över
av sig själv

eller så gör det inte det

elektriska signaler
går sin egen väg

trotsar lagar
som de borde följa

trotsar mikroskopet
som vill ha svar

trotsar anhöriga
som bara vill ha sin son
tillbaka




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mia-Karin Larsson
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-09 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att skildra kemi har jag alltid tyckt är väldigt svårt. Det blir för mycket konstiga termer som kväver upplevelsen av texten för majoriteten av läsare. Men du har lyckats mycket mycket bra här. Texten känns så sann och verklig. Sjukt bra!

2014-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Mia-Karin Larsson