Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om livsvärde och prioriteringar.


Vem FAN vill bli gammal?

Lena skulle ta
kvällspasset
på äldreboendet
där två var i tjänst
denna kyliga afton
julen 2013

Hon hade erbjudit sig
frivilligt
då de flesta
föredrog att vara
hemma med barnen
tomtejulen 2013

Lena trivdes
bland senilsnörena
som det skojades om
bland vissa
med skräckfyllt hån
den ensamma julen 2013

Knut satt och slumra
Maj likaså
Helga i gungstol
stirrade ut genom rutan
som hon brukade göra
så även julen 2013

Vem FAN vill bli gammal!!
utbrast Helga med ens
där hon satt i sin stol
väckte Knut med ett ryck
Maj likaså
den där julen 2013

Lenas tröstande händer
klappar på kinder
rofyllt och gott igen
och därför ville Lena
gärna ta kvällspasset
även julen 2014




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mia-Karin Larsson
Läst 310 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-14 16:52



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Så fint!kan känna igen..såna pass är inte fel jämt kan vara mycket man får i julklapp där - fint och varmt skildrat
2015-01-26

  Lehva VIP
Så levande, verkligt, ömsint skrivet!
2014-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Mia-Karin Larsson