Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Värdet av att bevara kulturminnen, i såväl stort som smått


Speldosans magi

Se speldosans raffinemang
en mästare byggde den stark
än spelas en magisk klang
fast dosan så ofta bytt mark

Jag fick den av mor i arv
med intarsia i locket av ek
jag undrat hur många varv
den vridits i hänförd lek

Min dosa har åter bytt mark
och nya små fingrar vrider
men mästaren byggde den stark
och dosans magi fortskrider




Bunden vers (Rim) av Mia-Karin Larsson
Läst 261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-08 19:21



Bookmark and Share


  Minkki VIP
härlig läsning, jag bugar alltid djupt inför rimmad dikt där rimmen inte styr handlingen utan känns som nästan omärkliga, mer som musiken ur den speldosa de beskriver
2014-05-10

  Lehva VIP
Vilken härlig vers. Den
har både känsla och rytm:-)
2014-05-09

  Maj-Lis VIP
Den var fin
2014-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Mia-Karin Larsson