Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äktenskap som kraschar


Brusten illusion

dina händer var fulla
av hoppfulla stjärnor
som du strödde över mig som om de vore
kärlekskonfetti
till ett nygift brudpar

dina hasselnötsögon bekräftade
all förväntan jag desperat hyste
om att finna guldskatten
vid din regnbåges ände
en naiv dröm som
kunde bli sann

euforin lät vänta på sig
men jag kände doften
av ett stilla vårregn
såg harmoniska färgnyanser
i en skog av blåa, gula och vita sippor
det var gott nog

så drevs jag ända hit
seglade på cumulusmoln
högt ovanför skyddsnäten
långt bort ifrån verkligheten
tills jag drivit så långt
att ingen återvändo fanns

blomkål, säger man att de liknar
cumulusmolnen
kålhuvud på blomkålshuvud
Och när blomkålen
bestämde sig för att byta skepnad
och dropparna föll
föll kålhuvudet också till marken




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mia-Karin Larsson
Läst 263 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-07 21:27



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Vad vackert skrivet. Så mycket symbolik på väg mot det nödvändiga avslutet. Tack.
2014-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Mia-Karin Larsson