Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1.1


Rött brus

 

i mina veners röda brus
pumpar haltande stavelser
med en uppfodrande grammatik

ställer dessa frågor som tystades
av dem som sedan länge tystnat
men vilka aldrig riktigt tystnar

syresätter mitt foster
som med bläck på händerna
bär livmoderns blanka testamente
mot ännu en plundrande gryning

 

 

 




Fri vers av Almagrundet
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-11 14:20



Bookmark and Share


  Almagrundet
Ibland blir jag förbluffad. Snart efter denna dikt skrevs ner, vilken kom till ovanligt snabbt i ett eget flöde, läste jag en artikel i SvD som jag upplevde som en direkt koppling till det jag nyss skrivit:

http://www.svd.se/kultur/kulturen-handlar-alltid-om-framtiden_3549084.svd

2014-05-11

  byggpoeten
Vackert..
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet