Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spoken word.


I skymningen



Små blommor ritat
på en papperslapp

i en ficka på mina jeans
den ligger där och påminner

- om det lilla-stora i livet


Det är inget speciellt
med den - fast jag gillar
att veta att även små saker
i livet är av värde - saker vi
så ofta tar för givet

- jag gillar när solen lyser
på mitt ansikte - jag gillar
att lyssna på åskan om
sommaren - jag gillar att
känna gräset under mina
fötter när jag barfota går
ut i trädgården - små saker
som betyder mycket - stora
smaker när man äter glass
- jordgubb och papaya -

- Jordgubb och papaya


Vi diskuterar stora händelser
- gestikulerar - med mera.

Samtalen djupa som
botten av rödvinsflaskan
- världsproblematik
och vem som har rätt
och vem som har fel

- den ena tror att hans
åsikter är bättre och viktigare
än den andres - diskussionerna
äter dom levande
- och blommorna
vissnar i skuggan av rösterna
...


Jag går ut på min balkong.

Där finns inga höga röster eller
diskussioner - inga gap och skrik
bara jag - och skymningen -
och en liten papperslapp



- med små ritade blommor på




Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina.K
Läst 297 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-13 01:49



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Tänk vad en liten påminnelse kan göra för själsfriden. Underbart.
2014-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Gillar du lefser?
2014-05-13

    ej medlem längre
En mycket ljuvlig poem.
2014-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K