Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Vår vigsel, 1990.


Vems är skammen?

 


Du var mycket äldre.
Du var min fadersfigur.
Du stal mina år.
Förgrep dig skamlöst.

Vad saknas mig
nu när du är död?

Vi saknat dig, jag och flickorna.
I många år längtat efter Pappan
som ej har funnits.

Jag lämnade när
yngsta bara veckor var.
Flydde till en annan stad.
Flydde för att leva, men
förföljd blev i 12 år.

Nu är du död.
Och smärtan i mig växer.
Andra maken stulen.
Av alkoholen buren,
till sin grav.


Åren ej kommer tillbaka.
Men kan jag förlåta och glömma?
Då flickorna ej rymdes i dödsannonsen?
När jag var portad från begravningen?
Från att stödja döttrar, i en sal full av främlingar....

Jag fanns där, vid deras sida.
I direkt närhet. Utanför.
Jag såg föraktet.
Jag såg frågorna.
Undringarna. Varför är hon inte med här inne?
Är hon hans första fru?

Han var inte ens 60 år fyllda
när han till jorden gick.

Vår yngsta dotter
i samma ålder som jag
när vi gifte oss....


Vems är skammen?














Fri vers av queenia
Läst 561 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-05-14 20:27



Bookmark and Share


  anits VIP
Så Starkt och gripande,
smärtsam läsning.
2014-05-16

  Lars Hedlin
Starkt griper du känslan och förmedlar den mästerligt!
2014-05-15

  Carl Mikael Fäldt
Vem kan göra som du?

Vilken text!!!!!

Smärtan känns påtaglig-ändå kan du hålla ihop!

Riktigt snyggt!
2014-05-15

  Maria Sundelin VIP
Mycket bra fångat om något tragiskt
Kramar
2014-05-14

  Angel of love
Griper tag starkt.
2014-05-14

    ej medlem längre
Välkomponerat när det är en bild till.
2014-05-14

  Popangelov VIP
Det här berörde mig ordentligt. Så öppet och starkt...
2014-05-14
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia