Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet ju fan inte ens vad som hände

Tycker mig sitta fast på en gammal omtuggad och nerpissad alkispub i misärens lilla hamnstad, böjde du dig fram och hälsade mig välkommen till ditt söndriga samförbund. Det var första gången vi träffades, efter du hade lagt märke till mina nyröda ärr under tröjarmen. Du sa att sådana som vi håller varandra om axlarna och du sa att jag aldrig någonsin skulle behöva bråka med sliriga, sluga snubbar igen med din övertygande skånska. Du rättade dig sedan och menade att "Ja, alla förutom mig" och kluckade härligt så att överbettet, en av de väldigt få saker vi hade gemensamt, blottades. Men det är ju sånt sådant som vi gör - bråkar, blöder och babblar. Tillsammans. Nu är du borta. Och jag vet inte ens vad som hände. Din tunga, trygga hand på min axel, den har lättat och lyft; flugit någonstans. Döden har aldrig lagt beslag på människor i min närhet förut och egentligen kände jag aldrig dig tillräckligt för att sakna, men det är i alla fall något som saknas nu. När jag tänker efter så var det inte förrän du dog som jag kom ihåg att du faktiskt fanns. Kanske var det för att du stod där bakom mig, höll mig om axeln, lite i skymundan. Kanske vande jag mig och glömde bort. Men när jag tänker efter så är det insikten om att du inte finns längre som gör att jag försöker hålla våra minnen, de få vi faktiskt har tillsammans, vid liv. Och om jag ska vara ärlig så vet jag fan inte ens vad som hände.




Fri vers av skamfilad
Läst 581 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-05-22 19:15



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket slående välframförda känslor
2014-06-23

    Xyx
Gillar verkligen dina texter!
2014-06-06

    ej medlem längre
Oj vad bra detta var. Så rörd. Du är väldigt duktig
2014-06-04

  petter rost
Inte sällan skriver du så att det svider. Detta är en sådan gång och som du själv säger, så vet vet du inte riktigt var "Det berättade" lämnar dej. Och inte jag heller, men starkt är det Skamie, alldeles väldigt starkt. Och ord som de här, går aldrig över:
"När jag tänker efter så var det inte förrän du dog som jag kom ihåg att du faktiskt fanns."
Vad annat de kan säga mej, så säger de, åter igen, att du måste skriva. Tack för de här orden!
2014-05-23

  Maria Sundelin VIP
Väldigt stark och talande
Det enda jag tycker tar ner den är svärordet
2014-05-22

  mysing
Jösses! Det enda jag kan få ur mig.. Många man "glömmer bort" för de är alltid där, tagna för given, inkl en själv för ngn annan... Stark, tragisk, fantastisk och insiktsfull. Applåd!
2014-05-22

  Tess74
Shit! Vilken smärta, vilken text. Jag applåderar och hänförs. Tack för denna
2014-05-22

    Jim Friberg VIP
Detta var otroligt.
2014-05-22
  > Nästa text
< Föregående

skamfilad