Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äppelkinder

jag pallade dem 

i augusti

(sensommarsol)

luften var fuktig och varm 

glansig, blank 

när jag såg dem först

saftiga och leende 

dina kinder 

!ta en tugga!

fnittrade du 

- och det gjorde jag - 

men jag ville också

steka dem i

socker och kanel 

kanske baka något sött

eller 

pressa ur dig

allt det sötsyrliga

                                svalka törsten 

 

 

nu är det vår

vintern är över 

och jag har en samling recept

på vad man kan göra

med dina äppelkinder 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av skamfilad
Läst 491 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-03-01 12:39



Bookmark and Share


  Cugel
Pallar man äpplen och ägaren kommer på en, då kan man bli äppelkindad.
Svidande beskt.
2023-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Garvar åt detta med att du "pallade" kinderna!
Fyndigt!
Minns dikten med "barnet med äppelkinden" från barnboken "Fjäril, Fjäril Fladderman".


2023-03-01
  > Nästa text
< Föregående

skamfilad