Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upplysning



Dagen börjar
häva sig upp ur natten
som vore det på armbågen
efter lång sömn
och med tvekan.

Den grunda bäcken
är ännu mörk
som hade den djup -
ännu inga himlaspeglar.

Men snart skall skuggorna
tunnas ut och ge vika
för ögonblick
av infallande ljus
genom trädens kronor.

Då tydliggörs reliefen
i den skrovliga barken,
daggen på långgräs och bladväxt
och den mossmjuka marken.

För den väntandes vila
på bortglömda lagrar
syns då under träden
rikligt med dagrar,
melerade som fågelvingar
att flyga med.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2014-05-24 15:33



Bookmark and Share


  axveronika
Fint, dafens längsamma intåg och de skiftningar som uppstår. Fin
2015-01-22

  lodjuret/seglare VIP
Se det här var allt poesi det. Du går före så följer vi andra efter, om blott möjligt så är. Någon måste ju också förstå hur att lysa väg, det får en ju förstå.
2014-06-11

  Lena Själsöga Keijser
läser
andas
vandrar i trädsalar
följer skuggor
dina ögonpenslar
vilka så varsamt
ödmjukt
i kärlek målar
snidar
rena
reliefer
2014-05-27

  Delilah Juno VIP
Fantastiskt bra!
2014-05-27

  Jan Widströmer VIP
Björn: För poeten att flyga med, eller den väntande som omtalas, så flykten är inte så självklar som du förutsätter. Någon vision av pingviner har jag aldrig haft och kommer nog aldrig att få.
2014-05-27

  Björn Nilsson VIP
'Melerad' måste vara ett sällsynt ord som förtjänar att komma med i en dikt då och då för att inte glömmas bort.

Undrar om sista raden behöver vara med? De flesta fågelvingar är ju avsedda just för flygande, om du inte har visionen av en pingvin eller liknande?
2014-05-26

  Julio VIP
Du är en sann poet min vän
2014-05-25

  Peter Olausson VIP
en text av ljus och jag ser framför mig hur den framförs till en antik lyra, mitt ute i skogen som du skildrar
2014-05-25

  Eva Langrath VIP
Läser med stor behållning om naturen och själen som vaknar efter kyla och mörker.
2014-05-24

  Gunnel Eriksson VIP
Naturbetraktelse med många fina
formuleringar. Jag fäster mig
speciellt vid "Dagen som börjar
häva sig upp ur natten"
Vackert!
2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP