Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En litterär dröm


PENNAN ÄR ETT GEVÄR

Penna är mitt gevär
jag skjuter bläck
som patroner
för jag är
en litterär militär.

Även min kulspruta
skjuter bokstäver
när texten så kräver
strategiskt och effektivt
sprutas det verbala adjektivt.

Varje gång när jag skjuter
med hären av mina ord
beordrar jag dem.....
GÅ I TAKT!!!
HÖGER VÄNSTER OM!!!
STÅ I GIVAKT!!!

EMELLANÅT...
försöker jag rapa
upp en ordknapp drapa...
blankvers, ode, dityramb, hexameter....
eller vad de nu heter.

Men helst av allt
vill jag få tassa
på den litterära parnassen
me´ära få bära
lagerkransen........få chansen
att ståta i högtidsstassen.

DÄRFÖR

Krigar jag på poeter.se´
smyger på stigar
med orden som arme´
där vill jag tysta var fiende´.

FÖR

Jag letar efter lyckan jag sakna
............................en dröm
............................att leende få vakna
............................mellan lakan
............................täckt av beröm
............................nedan från foten, upp till hakan

Gurra the snurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-25 14:28



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Fortsätt skriv.
Önskar lycka till på färden!
Härlig text med fina rim!
2014-06-01

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
men herreminje ! så vass text en outstanding original.
2014-05-26

  Tess74
Hahaha skön text
2014-05-25
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP