Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Mardröm

mina händer,
de trycker skuggan bort
ur min kropp
andra händer,
de trycker skuggan hit

fingrar flätas samman
river, sliter, drar
de delar bit för bit

rispad metall
kylskåpskall kartong
andetag rinner ur fuktig papp och mitt hjärta trycks ur
ramen, handen, famnen, huset
ut ur

min hud
artärer brister och blodet forsar,
längs nakna revben

bröstkorgen skaver tom
i morgonskenets dom.

gaffeln skär i porslin
vita sörjan rinner
längs bordsben
och trasmattan där du kom.

hjärtat sprängs över hela sängen
jag dör,
jag dör?
hjärtat kladdar, stänker, längs, en

tapet, där fingertoppar trycker
bara för att känna
bara för att känna

tystnaden skriker
när lakanet kväver min kropp
tunga, våta, svett

jag vänds med insidan ut
bortvända blickar äter mjölkhjärta som slåss med bestick över dyra jävla köksbord på den slitna mattan som skaver under våra hälar. jag dör

alla brustna trådar, nerver
alla brustna delar, ben
kuvar huvudkudden

infekterade varma kött
lindas runt och runt
tunga, våta, svett

kroppen pressas
trycket spänner
skuggan lyfter

gaffeln skär sönder den ljumma mjölkkartongen
stumma dumma fumla
möts
, jag föds

© Jenny Gustafsson




Fri vers av JkhG
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-01 12:54



Bookmark and Share


  cilax VIP
sluppit ska det..
2014-06-01

  cilax VIP
jätte fin

(jag hade slupit överskriften)
2014-06-01
  > Nästa text
< Föregående

JkhG
JkhG