Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckel

Leta nyckel bland stjärnorna, under solens stekande ljus
Över berg, i djupa hav, sökandet vidare går

Nyckel ett måste är för frihet oss själva giva, detta fängelse annars för evigt är
I när och fjärran letar vi, under stock, under sten, i trädets topp sökandet går
Denna jakt på nyckel som oss frihet ska giva förgäves är

Jakten går på fel ställe var dag, endast i vårt hjärta nyckel kan finnas
Endast i från vårt hjärta frihet kan givas




Fri vers av byggpoeten
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-05 21:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärt...
2014-06-07

    ej medlem längre
Så fint,
2014-06-05

  Angel of love
Väldigt vackert skrivet.
2014-06-05

  Marianne Räf
Just "nyckel" är ett nyckelord i sig.
Tycker jag. Ett gångbart begrepp i
poesin, väl.. Du får in en passande
nyckel i sista raden, eller hur! Mkt
fint! ;D
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten