Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När något bara är vackert.


Älgfall

Älvdisorna dansar i skymningen.
Hand i hand
flytande, svävande, svassande
slöjar de fram.
Förbi skäggiga björkar
över ängarnas skimmer,
ner i djupa dalar
över stilla vidder.
"Kom"
De viskar sjungande.
"Kom och dansa med oss.
Ta våra händer.
Beslöja dina steg.
Flyt, sväva, svassa,
dansa till trädens rasslande sorl.
Till toner av ekande vidder
och skymningsfågelns klara sång.
Dansa äng och skog sömniga.
Sänk dina slöjor över slumrande ängsstrån.
Kom."
Älvdisorna dansar i skymningen.




Fri vers (Fri form) av AmandaCarolina
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-11 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AmandaCarolina
AmandaCarolina