Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Feldiagnostisera

Ge mig en bok
ett piller
vad som helst
som kan ställa ett trasigt liv
till rätta.

Ge mig en samtalsterapeut
en legitimerad psykolog
en kognitiv beteendeterapeut
som kan säga vad det är för fel
på mig.
Diagnostisera,
analysera min hjärna
tolka dess sätt att reagera.
Säga vad det beror på
vad det egentligen beror på.
Barndommen
alla ältande tankar
och höga krav.

Feldiagnostisera
det måste var något fel
jag gör nog något helt fel
i att reagera som jag gör,
i att tänka.
För mycket tankar är fel
att leva som jag gör
måste vara fel,
helt fel.
Det beror på mig.
Därför ska jag diagnostiseras
analyseras
bearbetas
behandlas
botas.

Hur lever du ett liv?
Fram med handböckerna
leta upp svaret.
Hur lever du rätt?
Bläddra bland sidorna
och om du inte finner svar
ta en sömntablett.

Jag blir så trött.
Så oerhört trött.
På att ständigt vara fel.
På att ständigt söka
efter vad som är Rätt.




Fri vers (Fri form) av AmandaCarolina
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-30 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AmandaCarolina
AmandaCarolina