Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iason

Ännu en som ger upphov till liv -
druckne Kreon som gärna spelar teater undrar
ilsket varför jag hejar         (på dottern) -
         att något så naturligt blir misstänkt -
efter duggregnsnatten / rytmer
      som ger mig lust att bjuda på vin
håret i ögonen - hon vill inte mista sin kontroll men ler
         hon lyfter på sin vita dräkt
gullregnen mister sin lyster
      hon visar mig sina former
         sakta snurrande runt
Hjärtligt tack för blodboken
      blöta kyssar kvar runt munnen hakan halsen
mitt nakna lår tryckte lätt mot min gemåls känsliga blygd
önskade jag hade - hade jag - mer att ge
fem funna små glänsande lyckopengar
         i en femårings svarta gympadojor
mer att ge         i stil med Sommarens hängivenhet
ni föräldrar gav ni er hän
Veckan efter midsommar / begravning
      en grundläggande olust
anständigt grymma föser vi undan vår lust
         som daggvåta oansade buskar i vägen
en tvååring gråter när han lämnas på dagis
men göms inte undan som den lust han alstrats ur
en smått berusad migrationshandläggare undrade
      om jag verkligen var tvungen att fly
en triumferande blå sol som jag
         insvept i ett erövrat gyllene skinn
      

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-16 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP