Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medea


   
På ädelstenar växer ingen mossa
            mina ögon lyser mot dig
   du frågar hur jag mår på festen
choros                ett rött hus får färg av grönskan runt om
   jag svarar jo tack de'nte bra
               fyra timmar senare är jag död
choros        sinnesstämning påverkar inlärningsförmåga
   mina ögon lyser inte mer
   Dagen efter kan alla känna min kroppskyla
          jag är släckt 
choros                                           Hitchcock förklarade inte
                                                       fåglarnas rubbade beteende
   mitt ansikte frånvarande 
choros                                           en trasig väg den gångna
                           från spjälsängens tillfällen av övergivenhet
                                     till en ung kvinnas fängslade vanmakt
            hennes tårar mötta av irriterade krav på underverk
   Du slumrar på en bänk utomhus i solen
   kör du genom broräcket med en gravid kvinna?
   oss emellan var jag inte mycket för kramar
   ställde sällan frågor         utan att undra
   här är nu mitt nakna ansikte / med halvöppen mun
   mitt ansikte vänds inte mot dig längre
          på denna äktenskapliga bår 

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-19 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP