Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apollonios Rhodios på en av teaterns hedersplatser

  
   Alexandrias bibliotek brändes
   en hare med långa bakben
   i lågornas sken vid midnatt
   många verk förlorade
   unga lättleende
choros               både iscensättare & iakttagare samtidigt
   En lapp på bordet: "Kungen har ringt"
          (från Persepolis ruiner)
   ett spöke sjunger från ett bord för sysslolösa pizzabagare
choros                   ingen musik att drömmande dansa till
   den ljumma junikvällens mörka regnmoln
   inget väder för pyroteknik eller utomhusteater
choros 
            ni som samtidigt är både skådespelare & åskådare
   Kvalitativa studier de antika dramerna
            deras rimlighet bedömd av historiens miljoner läsare
   hästarna börjar springa fem i
         mäktiga verk spontant bevarade sedan antiken
choros                                       har ni satsat rätt ni spelare
   Alexandrias bibliotek brändes min son men
   överlycklig med kniv i bältet visar du mig
            din första tappade tand
   i ett glas med vatten kan den under natten förvandlas till
         ett gyllene mynt med din profil

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-22 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP