Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

körledare

                  Oberäkneliga badboll –                                             
drömbilder hastigt återkommande efter årets första dopp –
bollen – förs av fisk inåt stranden –
den ena drömscenen efter den andra
        när jag stiger upp ur vattnet
den stora bollen på himlen tysta roddbåtar på sjön
drömmar jag varit i men inte riktigt kan minnas
Expertpubliken på filt efter filt bakom ett elstängsel
levande drömmar som fiskar svåra att fånga med händerna
fisk som slår
skäret en valrygg i äldste sonen Estragons ögon
             en krokodil i Vladimirs
Luckys schizofrene granne Pozzo
         var inne hos honom en natt
han önskade sig en ny kropp
            som en schaman byta hamn
         bli en ormvråk över kalhygget
Pozzo gifte sig men efter tre veckor tog frun sitt liv
begravning i morgon         nakna flickrumpor på klippstenen
            Gogo kär i en av dem
minnen av drömmar en hjortflock i skuggan
församlad under bigarråträdet
         med en lövad majstång intill
déjà-vu på filten där jag står på knä i gröna badbyxor
            ogenerat kritvit         drömbilder när jag kastar mig
         efter bollen som Gogo hystar i vattnet
Didis smala höfter hans breda axlar : ska han en dag förstå
            vad kvinnor ser hos honom






Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-23 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP