Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medeas amma

Ogräs tillåts växa i varannan rad 
         vänds sedan ner i jorden som naturlig gödning
jag skulle gärna vilja veta något om mina tidigare liv         
mogna röda vinbär plockade         av en sugen
ensam utarbetad kräktes jag blod
            när mina egna barn var små
mina blygdläppar slöts
"alla dessa människer"
           att göra dem & göra dem mer verkliga       
Du möjliga läsare av oss alla
        ursäkta våra trevande försök
            i riktning mot en förståelse
reinkarnation upptar inte längre
         den annars så lyhörde statschefen
däremot en mängd vackra gamla vinfat & vinpressar
            det tar många år att misslyckas
trött på gräl sover husets herre på källargolvet
         vilken älskarinna av sten         man har den kvinna  
            man förtjänar viskar en gammal amma
         som jag         i kontakt med min historia
ölandstoken blommar igen
            förskolepojken rider en gul häst fram mot nya roller
i hans föräldrahem dansas ingen chacha
Den mindre killen klipper till en okänd äldre dam i huvudet
        hon ser sig förvånat om 
            han bärs på armen genom marknadsträngseln
mitt äventyrliga dibarn som följde med på skeppet Psyche
         ska inte festa den här helgen heller
           med den hon gjorde så sagolik
sommaren hejar den svartklädda sommaren
se hur ohämmat ogräset frodas i varannan rad vinrankor
den hjältemodige psykonauten som grät i sömnen är ensam
         uppe svarta stövlar läderbyxor på morgonen
med metallglänsande brynja träda fram som spelad person
            utan kontakt med sitt personliga inre drama




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-26 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP