Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOSTNADEN

Det måste kosta dyra pengar.

 

Livet.

 

Men jag stretar emot.

 

Vägrar betala för något som är gratis.

 

 

Livet.

 

Hade jag följt reglerna så hade jag suttit i mitt flickrum.

 

Omgärdad av böcker och drömmar.

 

Det tog en livstid att komma ur.

 

Ut till livet.

 

Nu skall Jag cashas in.

 

Jag skall betala för det jag gillar.

 

Allt som definierar mig.

 

Nej. Jag vägrar.

 

Med fingret upp, rak i ryggen och målmedvena steg  -

trampar jag upp nya vägar.

 

Vägar där man skall kunna vandra

 

FRI från ALL

 

pennings och märkeshysteri.

 

Där man kan känna sig LEVANDE

utan att det kostar skjortan.

 

För vi är värda mer än tjat och tjafs om vad, vart, hur, och varför!

 

För vi är värda att ta egna beslut och att ha egna mål.

 




Fri vers av queenia
Läst 535 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-06-26 23:54



Bookmark and Share


  Oknytt
Inspirerande dikt, tack!
2014-07-21

  Anita Westin
En dikt med vilja! Gillas!
2014-06-27

  Marita Ohlquist VIP
Ett enda ord. Lysande!
2014-06-27

  Solitaire VIP
Hear! Hear!
2014-06-27

  louisegirl
Så bra och tänkvärt skrivet!
2014-06-27

  louisegirl
Så bra och tänkvärt skrivet!
2014-06-27

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat :) kram
2014-06-27

  Maria Sundelin VIP
Helt klart
2014-06-27

  anits VIP
Så sant, mycket berörande
och tänkvärt skrivet.
2014-06-27
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia