Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till vårt första barnbarn


Till ett nyfött barn

Långt i söder
långt därborta
föddes barnet
hit till världen
hit till himmelsvida dagar
hit att växa
för att leka
med en solkatt
i en regnpöl
med att se
när fåglar flyger
och att drömma
fiskars drömmar
nära intill
djupa strömmens
dunkla bottnar

Längtans barn
för båda unga
längtans son
och längtans sonson
ättlingen
till skog och gnisteld
han som kanske
lär sig flyga
högt till berget
för att tända
brasan som
så länge vilat
för att värma
sig och andra
för att låta
vägar öppnas

Må hans liv
bli till en vandring
från ett nu
till ständigt sedan
till att gå
längs smala stigar
för att nå
sig själv och andra
må han växa
för att leka
man bland män
och ibland kvinnor
och att leva
nära jorden
för att kunna
se på blommor




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-06-27 20:50



Bookmark and Share


  Connie
Helt underbart, grattis!
2014-07-03

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fina ord till den lille...
2014-06-28

    ej medlem längre
Fint och GRATTIS hela familjen till nya människan, må goda vindar forma trygga och glada sinnen
2014-06-28

    ADI Nehlin
vilken underbar text och gratulerar till barnbarnet...hoppas få många :-)
2014-06-28

    ej medlem längre
<3
2014-06-27

  surface to air
Väldigt fint
2014-06-27

    ej medlem längre
Ett hjärta vill jag rita här ..
2014-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP