Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvandligen

Jag är inte som andra människor. Jag är en nattmänniska i en dagsljusvärld, för evigt dömd att bländas av solen. Jag finns på nattens baksida som täcker mig nätt och jämt, men den är inte min. Jag passerar bara genom den. 

Natten stryker ut mina konturer. Jag vaknar med gröna ögon och lägger mig med blå. Antagligen bara en fråga om ljus, men jag vågar aldrig stanna kvar tillräckligt länge för att se mig förvandlas. 

Vid gryningens kant tvekar jag att låta mig omslutas. Ljuset skrapar mot ögonen och vill in. Men ögonen är som flygblad som blivit fuktiga av regn och som inte längre går att läsa med. Ljuset för mig ingenstans. Jag söker mig alltid en tunnel i slutet av varje gryning.




Övriga genrer (Kåseri) av Connie
Läst 207 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-06-28 03:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Magiskt i metarmorfos!
2014-06-29

  WyS VIP
Reflekterande Connie....mer stilla!
2014-06-28

  Angel of love
En vacker och lugn text om att känna sitt inre.
2014-06-28

    ej medlem längre
Oj så gåtfull, gillar denna 'Förvandlingen', vill veta mer..
2014-06-28

  Marita Ohlquist VIP
Tänkte först att texten handlade om dygnsrytm.Läste igen. Fick nya tankar.
För mig är texten dubbelbottnad.
Rätta mig om jag har fel.
2014-06-28

  M M Mannheim VIP
En sak som är tråkigt med att vara nattmäniska är att på morgonen när andra är vakna!
2014-06-28

    ej medlem längre
Väldigt bra. Att ligga på gränsen mellan nattens mörker och dagen ljus ger möjligheten att se det ingen annan ser.
2014-06-28

    ej medlem längre
Ljuset kanske väntar på andra sidan...
2014-06-28

    ej medlem längre
Bra. Att du inte är som andra människor!Fint.
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie