Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vakade 0300 och såg hela drömmen i repris


Du kom i natt

Ytterst sällan du besöker mig i drömmen.

I natt var Du hos mig!

Det var fest hemma hos mig. Där fanns
många människor samt endel släktingar.
Det dansades.

Du såg mig i mobilen.

Helt plötsligt stod du framför mig. Jag blev
överraskad och glad. Vi samtalade lätt med
varandra.

Jag ville visa min mamma ditt hus. I första sekvensen
syntes fasaden med tjocka timmerväggar.

Nästa bild visade inredningen och det märkliga var
att det fanns flera trappor som gick upp till över
våningen från olika håll.

Du gick ner i min källare och höll på att trampa på
en gammal kvinna som låg framstupa.
Hon vaknade till och hjälptes på benen men
kunde inte tala svenska.

Jag bjöd dig på Liptons te och plockade fram tre
olika bullar som var väldigt vackra. Den sista jag la
fram gick sönder men det störde inte mig.

Jag gick in i ett annat rum och kom efter en stund
tillbaka.

Du hade gått!
Kände att jag måste få ta ett värdigt avsked.

Tog bilen och åkte hem till Dig. Du satt utanför ditt hus.
Där fanns endel kvinnor och din dotter som vände mig ryggen

Du gav mig en puss, sen kom en mörk kvinna ut och skrek.
Du försvann och en granne sa:"Han måste ha hjälp"

Jag kunde inte hitta min bil istället såg jag en massa krockskadade bilar
nedanför ditt hus. Polisen sa att det blivit blixthalka. Isen hade lagt sig fort.
Min bil fanns ingenstans. Några poliser draggade i vattnet.

Jag bar på bilnyckeln för jag såg hembygdsbandet hänga utanför
min byxficka.
Gick tillbaka till ditt hus.

Kvinnan skrek och det var storgräl.
Du skrek inte tillbaka.

"Hon åt upp hans manlighet och gjorde honom till martyr."

De orden kom när jag vaknade 0300.













Övriga genrer av WyS VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-06-28 11:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra skriftat! Gillas mycket :)
2014-06-29

  Palett
Verkligen en speciell dröm !!
2014-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
Inte lätt att komma ihåg en hel dröm...spännande läsning...
2014-06-28

  M:tin
Film-manus :)
2014-06-28

  Marita Ohlquist VIP
Intressant.
Ibland kan man fundera på om drömmarna är dolda budskap.
2014-06-28

  Connie
Oj vilken häftig dröm. Jag brukar tolka drömmar, denna var ju verkligen speciell!

Hus refererar nästan alltid till oss själva. Fasaden är framsidan av kroppen, den offentliga sidan av oss. Vad helst vi ser hända med huset är ofta en spegling av vårt eget liv.

Bottenvåning: Praktiskt vardagsliv.
Källaren: Det omedvetna.
Andra våningen och mellanvåningen: inre behov, vila, sömn, hunger.
Översta våningen/vinden: Tänkandet: det medvetna; minnet; huvudet.
2014-06-28

  Lehva VIP
Vilken häftigt återgiven dröm/berättelse. Tänkvärd och stark. Dessutom rolig:-)
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP