Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

korist utklädd till man (alt 1)


Jag ser inåt i kväll i trafiken vid midnatt 
omgiven av bilar bussar motorcyklar
jag lyssnar efter kvällens hemlösa ord  
från frissan i rullstol till nattklubben Arkivet
med dess ömma inbjudande förbjudna portar  
min ende vän en främling jag sällan träffar 
Utanför Arkivet med ett berusat snedsteg
         blåmärken på armarna         rullator
den jag försökte rädda undan glömskan
hej alla fredlöst fredliga ord
har ni någonstans att gå
            här ett hus på-örat-öppet
begravningsbyrån mitt emot är stängd  
        för den som har mycket på hjärtat
meningen är att rikta sig till någon        
            min ende är du där       
Jag väntar mer i skymundan än den gången
         då jag lockad in i en bil våldtogs av ett gäng
           första kvällen i Paris
         på sjukhus flera veckor efter  
porten öppen
            slutna kvinnoläppar skiljs åt
andra kan hitta på en roll för en tillfällig betydelse      
hemlöst hemliga ord          
        skröpliga svepta i rött utanför Arkivet
men jag
vem är jag         var hör jag hemma




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-28 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP