Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

korist utklädd till man (sopran 1)

Jag speglar mitt trötta ansikte i en sidoruta
rosa bomullsklänning i friluftsmuseets blåst
att vårda vår konstgjorda dotter ensam i labyrinten
hon som inte vill ha den mat jag gör
         du min rödhåriga maka
alltid så generad över dina sommarvita ben  
fann en annan i vintras
            är det mitt eget inre drama
En bok här att rista in sina tecken på kärlek i      
är det inte barnsligt alla krigande makar 
att vårda en tändstickas hastigt uppflammande heta
         utslocknade låga
inte sökte vi med vår brinnande åtrå
upp någon lämplig trädstam för att skriva ett kontrakt  
vårt kontrakt var inget hjärta sårat av en pil
Jag har inget hus
men ett inre som är ödelagt
vår dotter knuffar omkull en pojke i labyrinten
midsommarstången risslar av torra löv
jag har inga egendomar                                        
men ett drama att vandra vilse i                                                                            

 

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-29 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP