Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

freedom 4-ever

Frihet är olika för alla och en var

Det kan vara en cigarett en vanlig tisdagskväll
Det kan vara de lugna timmarna när barnen somnat
Det kan vara en mjölkchoklad fast det inte är lördag

Det kan vara att köpa det man vill, just för att man vill
Det kan vara att stolt visa upp sin partner, oavsett kön
Det kan vara att bära slöja, eller turban var man än är


Det kan vara att visa vem man är, under kött och blod


Frihet för mig är inte att alla vet allt om denne man, om mig
Frihet för mig är att jag väljer vem som får veta, vem som får lyssna


Frihet kan vara ett glas med whisky en söndagskväll
Frihet kan vara att hålla handen när alla ser

Det kan vara att visa sitt väsen utan att visa sig själv
Det kan vara att följa sin dröm, var den än må bära

Min rädsla ligger inte i krig, inte i fysiskt våld mellan nationer
Min rädsla ligger inte i jordens undergång, förintelsen av allt

Min rädsla ligger i att inte vara fri, att inte kunna välja
Min rädsla ligger i att ständigt vara iakttagen inte få vara anonym

Det som skrämmer mig är att storebror följer alla steg, vill veta allt

Välj din egen frihet, lev efter den, det finns dom som vill bestämma åt dig, ta din frihet ifrån dig

Jag älskar frihet och säger, freedom 4-ever




Fri vers av byggpoeten
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-29 23:14



Bookmark and Share


  princess in the new world
Älskar också frihet, men skulle nog säga att ingen är riktigt fri!
Vi alla har massa måsten omkring oss och saker vi måste följa osv... Däremot får man väl säga att vi tills idag i detta land trots allt har varit lyckligt lottade att vi är ganska fria än om man jämför med vissa länder och tittar i historien på vad som människor utsatts för... Men, i tanken och tron är man fri och ingen kan ändra på det!
2014-06-30
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten