Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkklockor



Bortom ridån
av strimlade moln
där synranden bildar
vår blindhet på jorden

klockklangers tyngd
till lätthet förtunnad

fallande nerslag
genom grönskan
som beslöjade andetag.

Från då till nu
genom sekler
faller söndriga bitar
åter på plats,
men troligen hopplöst

när kyrkorummet tanklöst
tar förnyad sats
enligt förlegad föresats
att självklart nå alla.











Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-06-30 16:50



Bookmark and Share


  Minkki VIP
..och ändå... rör kyrkklockans klang alla, rent fysiskt, så långt ljudet når. Detta sagt s.a.s. utanför protokollet Du skriver i dikten, som ger mycket att tugga på
2014-07-05

  Lena Själsöga Keijser
du ser
djupt
eller högt
varför alla dessa indelningar...
du ser
skönhetens
verkliga vara
2014-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Avslutet är lysande!
2014-06-30

  Gunnel Eriksson VIP
Mäktig avslutning.
Kan kallas käftsmäll.
2014-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP