Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Elfriede Lohse-Wächtler: Självporträtt i fantastiskt sällskap (akvarell)


Orfeus på en av teaterns hedersplatser

En Hasselbuske tilldrog sig farsans intresse
         under hans symboldramasession        
han lämnade Boken
            sin första passion
han lämnade det grovt muskulösa litterära  
         trädets elefanthudsliknande tunna bark
en fadersfallos dyrkad av morsan
            verksam som medium
morsan var på Arkivet i lördags
         hennes röst blev hes
ett osynligt väsen gav sig tillkänna
            med en otåligt väntande suck
Hennes gudomliga mamma plockar nu upp alla myter  
         fimpade utanför porten
”bokens bark lämpar sig särskilt väl för kärleksbetygelser”
            hör jag henne säga till farsan 
”men sängliggande kan en döende bli aggressiv”
         lägger hon till på tal om farfar
farfar den vackre gamlingen
            som rakar sig med fjärrkontrollen
en vilt fantiserande ung musiker som jag själv
         sticker iväg till mötet med E. nyduschad
den åtrådda ett exotiskt land
E. undrar får du upp den
hon vill se
sin älskade
hon vill känna
lyssna
slå den lätt i huvudet

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-30 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP