Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Lycka

Lycka för mig är
När hovet exploderar i ett vrål
När slutsignalen går, järnkaminerna är hemma igen
När Barnen leker med varandra så skatten ekar
När jag får ett "godmorgon-sms" av sambon en vanlig dag
När jag får komma hem till min älskade ö

Lycka för min sambo är
När hon får prata med sin mormor, på polska, sitt modersmål
När betygen kom, så som hon slet, så stolt hon blev
När barnen kommer och säger "jag älskar dig"
När jag kommer ihåg de viktiga dagarna
När hon för första gången hörde från mig "jag älskar dig"

Lycka för min äldsta dotter är
När Yohio kom till stan, för kramen hon fick
När hon blev storasyster, det hon alltid drömt om
När Hon såg sitt namn tatuerat på min arm
När hon fick sin egen telefon, ni skulle sett hennes ögon

Min minsta dotters lycka är
När regnet öser ner, och blir vattenpölar stora som sjöar
När hon får bada, plaska så det skvätter flera meter
När både mamma och pappa är hemma på morgonen, när hon vaknar, ingen jobbar
När hon får åka bil, i många mil
När fingerfärgen åker fram, och hon får kladda som hon vill

Vår glädje och lycka är olika saker, vissa ses stora, vissa ses små
dom är där ändå
Vi i vår familj är lyckliga på vårat sätt i vår egen lilla värld




Så jag frågar dig:


Vad är din lycka, vad får dig att spricka av glädje, i din egen lilla värld?




Fri vers av byggpoeten
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-04 00:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fantastiskt fint skrivet...jag börjar fundera på vad jag själv blir lycklig av...familjen, naturen, att fotografera och skriva...
2014-07-04

  Angel of love
Så underbart härlig och hoppfull text.

Glädje för mig är.
Min familjs leenden, mina vänners värme.
Resa, äventyr och kärlek

2014-07-04
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten