Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vanlig fredag på resande fot


Häxprocesser, rädslor som fortlever!

Satte mig vid ratten
denna tidiga solskensmorgon
den 4/7.

Slutmålet var Bonäs
några km utanför Mora.
kl 22.30( år 1676).

Dagen var kravlös, ett oskrivet blad
och fick ta mig dit ödet ville.

Jag körde på småvägar genom det
vackra landskapet med röda stugor
och prunkande trädgårdar.

Nusnäs, Tällberg och
detta glittrande inlandshav
Siljan vid min sida hela vägen.

Fick en impuls och åkte upp
till St Davidsgården. Det var där
min inre resa började för 30 år sedan.

Gick in och satte mig i den vackra meditations
salen och återknöt till den inre frid som som
finns där uppe på berget.

Tidens vingslag slog emot mig och jag fick se
delar av mitt liv i repris.

Väl framme i Mora hittade jag en parkeringsplats
en bit från centrum. Lagom promenadavstånd
till en väntande god lunch.

Zorngården och museet har jag haft
en längtan att få se.
På väg dit såg jag istället kyrkan.
Öppnade den tunga kyrkporten
och möttes av vacker pianomusik.

Satte mig högtidligt i kyrkobänken
och slöt ögonen och hörde musiken....
"Blott en dag ett ögonblick i sänder"...

Just så ....

Det vackraste med Zorn var två träskulpturer
av " moma" och mormor.

Kvällen avslutades med 15 halshuggningar och
tre häxbål. Året var 25 aug 1669 i Mora.

År 1676 förbjöds avrättningarna men fortsätter
fortfarande idag på våra arbetsplatser och sociala
arenor med bortmanövreringar, skitprat och allieringar.
Människor som dör psykiskt och förlorar
sin tillit och sitt självvärde.

Vi måste bli av med dom som vågar säga de sanningar som visar
att "Kejsaren" står utan kläder....de hotar ju hela samhället..
etablissemanget.





Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-07-05 11:18



Bookmark and Share


  själensfrihet
Jag imponeras av ditt sätt att skriva. Väldigt bra. Jag njuter av att läsa.
2014-07-26

  Lars Hedlin
JA förföljerser av oliktänkande kommer alltid att finnas tyvärr....
2014-07-07

    ej medlem längre
Lysande text som både ger lite nu och lite då samt visar att väldigt mycket är sig likt.
2014-07-06
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP