Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vardagslek


Alla drömmar som jag drömmer alla saker som jag ser. alla dikter som jag skriver allting har jag gjort för er. du har skrattat åt min humor lika gott som jag åt din, ja, varje dag har vi skrattat åt samma sak. dina tårar vill bara trösta så när faller du i gråt när faller du isär? när faller du för vinden som ska bära allt det här? Ditt skratt var allas lycka, men nu när sorgen tagit över dig, så sprids den i stan, som ett farligt virus. låt ensamheten ta dig, gråt ut dina hemligheter. säg inga onda ord mer, våren blir bara ensam och lång. för hur mycket jag än ger, letar gröna ögon alltid efter mer. för ta precis vad du vill ha. för det är ju så mycket du kan få. för här är det bara lilla jag som står och tittar på. för nu talar jag till mig själv, för man lär sig ingenting på att blunda för sitt liv, och att springa runt och låtsas le. för att svika och bedra, verkar nu vara som en vardagslek. ha något svar, för ja det är sant att det är hårt ibland och jävligt svårt. men jag ställer mig ändå i kön. för säg mig, är det en bra värld? vem är det egentligen som får mig att göra ett lotteri av mina drömmar? gör en karusell av känslor, och skapa ett stort jävla tivoli av mig. ta den sista lotten, håll mig vaken om natten, tänk tankar som aldrig går att glömma, ja sälj mig på lotteriet, för det var så längesen någon vann. få mig att känna mig som högsta vinsten på kärlekslotteriet, få mig att tänka, få mig att le, få mig att känna mig hel. hoppa på karusellen, och känn hur du blir yr, för det är min karusell av känslor, ja håll i dig, bli yr, och åk tills du spyr. visa ditt bredaste filmstjärne smajl, imponera och posera. för här sitter jag med ett par skrivande fingrar som försöker vara speciella. och undrar, varför tiden dödar, och jag undrar var ska jag i morgon?




Övriga genrer av Marre2
Läst 650 gånger
Publicerad 2006-03-29 17:42



Bookmark and Share


  Malina
Allvarligt Marre, jag satt och tänkte på din dikt hela kvällen.
Så mycket budskap och ord i en och samma dikt.
Jag som trodde du var sämre än mig. :(
Du vann Marre, Du besegrade mig. (*Host*...svårt) Haha
Duktigt!
Men hmm, 4a eller 5a? 5a självklart gumman!
2006-03-29

  Marlene Anna Linnéa
oj. en forsande ström av känslor och tankar. griper tag i mig i alla fall.

"man lär sig ingenting på att blunda för sitt liv, och att springa runt och låtsas le"

"gör en karusell av känslor, och skapa ett stort jävla tivoli av mig. ta den sista lotten, håll mig vaken om natten, tänk tankar som aldrig går att glömma, ja sälj mig på lotteriet, för det var så längesen någon vann."

ibland kan man ju undra vem som vill spendera sina slantar på något annat lotteri än "vinst varje gång"?
2006-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Marre2