Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diskmaskinsfascisten

Diskmaskinsfascisten – det är jag det.
Hasar nedför trappan
Närmar mig köket
Sakta
Upphetsningen flyter ur mungiporna
När jag anar
Oordningen
I
Diskmaskinen.

Svetten rinner längs behå-kanten
Flyter utmed ryggen
Forsar nedför insidan
Av låren
Sakta öppnar jag
Diskmaskinen
Ångesten flödar över i nyfikenhetens vik

Tallrikarna stirrar hjälplöst
Glasen vickar surt
Skedarna obstruerar passivt
Från det illaluktande dunklet
I bestickkorgens trånga innanmäte
Det är varmt
Det är fuktigt
Det är trångt

Händerna skakar
Det susar i öronen
Slutet är nära
Ljuset i tunneln, etc
Nu jävlar
Koncentration
Vad händer om jag flyttar…
Vänder på…
Staplar…
Placerar den här där…
Eller kanske såhär…

Nöjdhetens fröjder
Galenskapens glada glam
Jag har lyckats igen
(suckar diskmaskins-fascisten och avnjuter en kopp kaffe)
Till dunket av en fulländat
Ifylld diskmaskin
Vars arbete ljuder som musik i köket.





Övriga genrer (Kåseri) av Glitr
Läst 603 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-07-07 10:01



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Den som orsakat oordningen
borde bli diskad.
2014-10-23

  i af apa
roligt & långt från
min slarviga person...!
2014-10-22

    ej medlem längre
ja... det är på detta man känner igen sin fru (diskmaskinsfascisterNA)
2014-08-17

    ej medlem längre
Haha snyggt! :)
2014-07-13

  petter rost
Ångest kan hemsöka mej, men inte ångesten ur en diskmaskin för nån sådan har jag inte! Det här är fint och friskt!
2014-07-11

  Angel of love
Fantastiskt bra ;)
2014-07-11

  lodjuret/seglare VIP
Jag avskyr verkligen diskmaskiner. Den som har en och dessutom använder sig av den istället för att diska för hand måste ju per definition vara galen. Att frivilligt avstå från att diska manuellt måste ju vara ungefär som att låta någon annan göra jobbet i sängkammaren. Tänk dig bara att hyra ut tjänsten att bädda en säng, skaka kuddarna, byta lakan och till slut dra in doften av nybäddat.
2014-07-08

  Connie
Haha gud vilken skön text! Gillar din humor ;)
2014-07-07

  Lars Hedlin
Bra intesivt och klockrent! :)
2014-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Träffsäker text!
2014-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Träffsäker text!
2014-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Glitr
Glitr