Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlös

En sorgsen dåres kamp
Mot vakenheten
En förtvivlad fajt
Dömd att förloras

Må sömnen vinna

Ögonen svider
Pumpar melatonin
I adrenalintunga ögonlock
Inget hjälper

Må gravitationen vinna

Virvlar, spinner runt
Liksom två lekande hundar
En vit som dagen
En svart som natten

Må den svarte vinna

Dagen gryr till slut
Vill behålla mörkret
Ge inte upp nu
Vik inte undan

Må dunklet vinna

Sömnlösheten äter dagen
Kom inte
Snälla, nu igen
Låt mig vila först

Må sömnen
Äntligen
Vinna




Fri vers (Fri form) av Glitr
Läst 321 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-01-06 02:45



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra - sömnen är viktig!
2015-01-07

  ResenärGenomLivet VIP
Väl beskriven känsla, sådär som när man ligger och snurrar och tittar på klockan hela tiden...
2015-01-06

  Lars Hedlin
Starkt skrivit med innerliga känslor!
2015-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Väcker tankar och känslor.
2015-01-06

    ej medlem längre
Fint skaldat!
2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Glitr
Glitr